Chantal

10 TIPS " MEER VERKOPEN TIJDENS DE LOCKDOWN

Hieronder vindt je 10 tips hoe je meer kan verkopen tijdens de "lockdown".


1. Personal Shopper

Post een bericht via je "Social" kanalen en vraag of je voor je klanten een leuke outfit mag samenstellen. Heel veel mensen vinden het moeilijk om een leuke outfit samen te stellen. Dit is jouw kans om hier iets mee te doen! Vraag je klanten een foto te maken van zichzelf, zodat jij met al jouw kennis kan inschatten wat een leuke outfit is bij deze klant. 


2. Christmas outfit

De kerstdagen staan voor de deur. Er zijn vast nog klanten van jou, die nog een leuke kerst outfit willen scoren. Post een bericht via je "Social" kanalen en wie weet verkoop je nog je laatste kerstitems.


3. Op zoek naar een cadeau?

Cadeaustress bij je klanten? Laat al je klanten weten dat jij deze dagen klaar staat om leuke kerstcadeau's te verzorgen voor je klanten. Maak leuke sets, pakketten enz en maak hier leuke foto's en video's van en post deze op je "Social" kanalen. 


4. Bereik de "mannen"

Hoe leuk is het om de "mannen" te betrekken bij jouw winkel/webshop!! Laat de mannen weten dat jij voor een leuk kerstcadeau kan zorgen voor hun vriendin/vrouw/moeder. Post je bericht op je "Social" kanalen en vraag bijvoorbeeld sportverenigingen in de buurt of je jouw bericht willen delen.


5. Online modeshow

Maak een online modeshow voor je klanten. Trek leuke sets aan en maak er een video van. Dit kan je bijvoorbeeld nog doen met de kerstcollectie, maar ook de SALE artikelen zullen in trek zijn! 


6. Op zoek naar een toffe match?

Elke vrouw heeft wel een item in zijn kast hangen waar ze niks bij hebben, bijvoorbeeld een leuke top, maar geen leuke rok of broek erbij. Maak hier gebruik van! Vraag via je "Social" kanalen of ze een foto willen maken van het artikel waar ze iets bij zoeken. Nu kan jij aan de slag en er een toffe match van maken.


7. Covid outfit / 3e kerstdag

Tijd om je joggingset te promoten! Hoe lekker is het om 3e kerstdag heerlijk op de bank na te genieten van de kerst in een heerlijke joggingset uit jouw shop. 


8. Samen sterk

Ga een rondje bellen naar je collega winkeliers in de buurt, bijvoorbeeld kappers, schoenenwinkels enz. Kijk of jullie elkaar kunnen versterken tijdens de lockdown.


9. Kortingsbon

Vraag bij de supermarkt of je op de toonbank jouw kortingsbonnen mag neerleggen. Ook kan je even een belletje wagen aan de afhaalrestaurants in jouw buurt. Vraag of ze jouw folder/kortingsbonnen mee willen geven bij een bestelling. 


10. Online bingo

Verhoog je omzet deze aankomende dagen door een online bingo te organiseren. Bijvoorbeeld: Bij iedere aankoop ontvangt jouw klant een bongokaart. Op 1 januari 2022 kan je via een livestream de bingo organiseren met leuke prijzen.


Wij hopen dat er misschien wat leuke tips voor je bijzitten. Kunnen wij je ergens mee helpen? Laat het ons weten en wij staan voor je klaar. 


Liefs 

Kevin & Chantal


Hieronder staan al je blogcategorieën